Nyt on Lempi vihdoin kotona!

Tänään vähän ennen kuutta lähdin Lempiä hakemaan. Koska en vielä omista kuljetuslaatikkoa, olin napannut eteisen hyllyltä hattukorini, mihin laitoin Lempin pedin täytteeksi. Korin laitoin auton etupenkille ja laitoin turvavyöllä sen vielä kiinni. Kurvasin Paulan pihaan ja innokkain askelin kävelin ovea kolkuttamaan. Paula avasi oven ja Maissi, Omppu, sekä Lempi ryysäsivät ulos moikkaamaan. Siirryttiin sisälle, missä vielä moikkasin Fridan ja Emma-mummelin (Alman ja Fridan äiti 16,5v). Paula laittoi vielä kassiin mukaan pussillisen ruokaa, vinkukäärmeen ja pienen sinisen pyyhkeen. Lempi hyöri innoissaan jaloissani ja oli ehkä iloisimmillaan, mitä aikaisemmilla kerroilla, joten oli ihana napata se syliin ja sanoa sille, että lähdetään kotiin.

Autoon mennessämme Lempi oli vähän ihmeissään. Laitoin sinisen pyyhkeen koriin pedin lisäksi ja Lempin siihen päälle. Lempi nuuhki pyyhettä ja sitten nosti päänsä ja katsoi sieltä jotenkin rauhallisen oloisena. Vaikka automatka ei ollut kuin muutama sata metriä, niin Lempi oli tosi rauhallinen koko matkan. Kehuin sitä koko ajan ja rapsutin vähän väliä. Kotitalon eteen parkkeerattuani nousin autosta ja kiersin auton toiselle puolelle ottamaan Lempin ulos. Ihana oli huomata ovea avatessani, että Lempi tarkkaan seurasi, mitä teen. Kun laitoin auton ovet lukkoon, kello oli tasan kuusi.

Kori sylissä menin sisälle, missä Alma ja Hertta olivat normaaliin yli-iloiseen tapaansa ottamassa minua vastaan. Laskin korin lattialle ja sanoin, että nyt Lempi tuli meille. Vähän nuuskivat siinä puolin ja toisin. Lempi pysy korissa koko sen ajan, kun otin takkia pois. Nostin Lempin peteineen pois korista ja vein pedin omalle paikalleen. Siinä Lempi vähän aikaa mietti, eikä mennyt kauaa, kun uskaltautui lähteä tutkimaan. Arkuudesta ei ollut tietoakaan, mutta pientä varoivaisuutta oli havaittavissa. Äkkiä oli käyty olohuone ja keittiö, sekä eteinen läpi. Makuuhuoneessa oli kiva koukata sängyn alta.

Sitten näytin Lempille lelulaatikon, mistä Lempi nappasi pötkylä-lehmän, minkä Reeta oli vuosi sitten tuonut Almalle ja Hertalla Ruotsista, mutta mikä ei sitten ollut tyttöjä sen enempää kiinnostanut. Tässä sen taas näkee, että kaikella on tarkoituksensa ja tässä tapauksessa pötkylä-lehmän oli tarkoitus kohdata Lempi :). Lehmä sai kyytiä pitkän aikaa ja myös vinkukäärmettä vähän käsiteltiin. Hertta oli tässä vaiheessa jo sohvalla makoilemassa. Alma sen sijaan seurasi tiukkana, että meinaako Lempi todellakin omia "mamman" itselleen. Rapsuttelin ja kehuin kaikkia tyttöjä vuoronperään. Kun Lempi osoitti tylsistymisen merkkejä, annoin kaikille tytöille ns. possutikut, joita Lempi ja Hertta innostuivat järsimään. Alma vanhaan tapaan istuin tiiviisti vieressä ja odotti, että joko Lempi tai Hertta jättäisi tikun syönnin kesken, jotta voisi jatkaa valmiiksi pehmitetyn tikun järsimistä.
Kokeiltiin myös kaulapantaa (ei vielä timanttista, se kun on vielä pikkasen iso) ensimmäistä kertaa. Panta oli kaulassa n. 10 minuuttia, eikä Lempi sitä pahemmin ihmetellyt, pariin otteeseen vähän rapsutti kaulaa, mutta muuten vain touhusi. Palkitsin Lempiä, kun oli niin reippaana. Myös luoksetuloa testailin. Paula oli tehnyt hyvää pohjatyötä ja pelkästään kieltä napsuttamalla Lempi tulee iloisesti luokse. Kiitokset Paula :)!

Kun kello tuli kahdeksan, Lempi kömpi sohvapöydän alle ja nukahti. Unta kesti vain puolisen tuntia ja sitten taas touhuttiin lehmän kanssa. Sitä ei kestänyt kuin puoli tuntia, kun uni voitti taas ja tällä kertaa Hertan pedissä.
Koko tämän ajan kun olen kirjoittanut tätä juttua, on Lempi nukkunut tuossa vieressä. Äsken Lempi havahtui ja voi sitä hännänheiluntaa, kun huomasi minut :)! Iltapapanat on nyt vedessä turpoamassa ja kohta on tarkoitus käyttää vanhukset yksi kerrallaan ulkona, ettei Lempin tarvitse jäädä yksi sisälle. Huomenna on tarkoitus käydä Lempin kanssa ulkona ihmettelemässä uutta pihaa.

Alla kuvia Lempin kotiin tulosta ja leikeistä. 
1915400.jpg
Alma nuuskii Lempiä ja miettii, onko tuo nyt tullut jäädäkseen...?

1915403.jpg
Hertta (upeassa turkissaan ;)) myös mietteliäänä. Lempi puolestaan haluaisi leikkiä.
1915428.jpg
Lempin ja pötkylä-lehmän ensi hetket.

1915429.jpg
Lempi iskee silmää.

1915430.jpg
Pötkylä-lehmä on ylitse muiden :).

1915433.jpg
Lempi ja lehmä :D.

1915435.jpg
Hmmm... Tuossa olis tuo käärmekin......

1915436.jpg
Raejuustopurkkiakin nuoltiin.

1915438.jpg
Alma ja Lempi.

1915439.jpg
Tikun järsintää osa 1.

1915441.jpg
Tikun järsintää osa 2.

1915442.jpg
Unta sohvapöydän alla.

1915443.jpg
Sama paikka, eri asento.

1915444.jpg
Nukuttiin sitä ihan keskellä lattiaakin.

Nyt aletaan valmistautua iltaulkoiluun. Huomenna illalla taas lisää tapahtumia.