Pari viimeistä viikkoa on mennyt sairastaessa, eikä ole oikein saanut motivoitua itseään blogin päivitykseen, vaikka aikaa olisi ollut. Flunssa iski viime viikolla ja nyt pamahti päälle keuhkoputkentulehdus, mitä helpotetaan antibioottikuurilla ja yskänlääkkeellä.

Sitten koiriin :). Otsikko voi aiheuttaa ihmetystä, mutta se viittaa siihen, että Lempiltä on lähtenyt hampaita oikein urakalla viime lauantain (15.11) jälkeen. Lauantaina vielä katsoin, että vain alaetuhampaat olivat vähän vinkkelissä ja löysiä. Tiistai-iltana katsoin hampaita uudelleen ja huomasin, että ylhäältä oli juuri lähtenyt yksi hammas (tuore jälki ja sattumalta hammas löytyi lattialta :)) ja sen lisäksi kolme muuta hammasta päivää, paria aikaisemmin. Alhaaltakin oli lähtenyt yksi (löytyi eilen ke:na kotoota). Yläetuhampaat ovat tällä hetkellä ns. jäniksen hampaat, eli edessä on vain kaksi (!!) hammasta. Lempin hammaskalusto on siis aika koominen :)). Onneksi uudet hampaat ovat tuloillaan, niin Lempin ei tarvitse olla kauaa hymyilemättä :). 

Su 9.11 käväistiin Lempin kanssa Sannan luona ensimmäisessä trimmissä. Lempi pääsi eroon pentukarvoistaan ja nyt hän on hieno punapäinen tyttö. Lempi käyttäytyi trimmipöydällä ja yleensäkin trimmissä todella hienosti. Ei pelännyt pöydällä ollenkaan ja antoi Sannan nyppiä kaikessa rauhassa. Etumuksen karvat ja masukarvat aiheuttivat tietysti pientä vastarintaa, mutta Sanna veti pidemmän korren ja sai ne nypittyä :).

Ai niin, ollaan Lempin kanssa käyty pari kertaa pentukurssillakin. Osallistujia on 9 ja ensimmäisellä kerralla (7.11) kävelimme vain ympäri salia, mihin oli sinne tänne laitettu ämpäreitä ja "hillopurkkeja". Palkitsimme koiraa aina, kun otti kävellessä kontaktin omistajaan. Pidimme kävelyn lomassa myös välitunteja, jolloin otimme koiran syliin ja pidimme rauhallisen hetken ja samalla myös katsoimme, että koiralta löytyy korvat, silmät, tassut, kynnet, hampaat ym. Perusharjoittelua arkipäiviin. Kotiläksyksi saimme tassun antamisen.
Toisella kerralla (14.11) tehtiin 30 eri liikettä. Idea oli saada koira tekemään haluttu liike namilla houkuttelemalla. En nyt muista kaikkia liikkeitä, mutta niitä oli mm. istuminen, maahan meno, tassun antaminen, omistajan kiertäminen, pujottelu jalkojen välistä, jalan yli hyppääminen, kierähtäminen. Oli hauska nähdä miten namilla houkuttelemalla (ja tietysti palkitsemalla runsaasti) saa koirasta paljon irti. Lempi selvästi tykkää olla tunnilla ja tunnin jälkeen sai leikkiä 4 kk vanhan Amanda-kääpiövilliksen kanssa. Oli harmi ettemme voineet päästää tyttöjä vapaaksi, sillä meno oli remmissä melko vauhdikasta. Vapaana tytöt olisivat juosseet tuhatta ja sataa :D. Kyselin kurssikavereilta heidän koirien ikiä ja vaikuttaisi siltä, että suurin osa on 4 kk:n ikäisiä, eli heinäkuun lapsia kuten Lempikin. Hauskaa :).

Rally Toko -rintamalle kuuluu sen verran, että harjoittelu jatkuu ja suunnitelmissa on seuran perustaminen. Viikko takaperin Reeta avasi rallyintoilijoille oman keskustelupalstan, mikä löytyy osoitteesta http://p4.foorumi.info/rallytoko/.

Siinä kai ne suurimmat tapahtumat :). Täytyy kohta ladata kuvia tänne näkyville kuten Lempin uusi seisomakuva trimmin jälkeen.

Päivitin vihdoin myös 26.10 kirjoitukseen treenikuvat ja Seinäjoen näyttelykertomuksen.