Kisapäivä koitti lauantaina. Herättiin kahdeksalta ja köllitiin vähän aikaa. Aamupalan jälkeen pakkasin kisarepun ja sitten käytiin tyttöjen kanssa aamukiekalla. Alma ja Lempi jäivät kahdestaan kotiin ja me Hertan, Reetan ja Freijan kanssa suuntasimme Myyrmäkihallille. Olimme perillä kymmeneltä.
Suuntasimme sisälle ja etsimme rally toko -kehän. Laitoimme "leirin" katsomon reunalle ja tytöt häkkiin. Sitten menimme ilmoittautumaan. Reetalla ja Freijalla oli kunnia olla ensimmäiset osallistujalistalla ja minä ja Hertta olimme toiset. Täytimme tietomme tuomarin arvostelulomakkeeseen ja sitten piti vielä kirjoittaa lyhyt kuvaus koirasta, jonka kuuluttaja lukisi vuoromme aikana.
Kun paperit oli täytetty alkoi odottelu. Tiina-ope oli tehnyt kehään valmiiksi harjoitteluradan, mitä menimme muutaman kerran läpi omaan tahtiin. Lisäksi rataa kävi kokeilemassa myös muutamat lajista kiinnostuneet ja opastimme heitä rallyn saloihin. Hertta oli yllättävän rauhallinen koko ajan, joten se rauhoitti omia hermojani huomattavasti. Edes vieressä oleva alpakka-aitaus ei kiinnostanut Herttaa ollenkaan, eikä sitä häirinnyt lähellä olevat kanihäkitkään. En huomannut, että Hertta olisi kertaakaan ns. vetänyt nuuhkua muiden eläinten takia :).
Sitten kello olikin yhtäkkiä puoli yksi ja oli aika mennä tutustumaan tuomarin (Sofia Angleby, Ruotsi) tekemään rataan. Ensin kiersimme radan tuomarin kanssa ja hän kävi liikkeet läpi ja saimme kysyä tarvittaessa kysymyksiä. Sen jälkeen kiersimme radan pariin kertaan yksitellen ilman koiria. Kehä oli poikkeuksellisesti neliön mallinen ja pienempi kuin normaalissa / virallisessa kisassa, joten kyltit olivat lähempänä toisiaan (normaalisti 3-5m välein, nyt 2-3m välein). Lisäksi kehä oli rajattu vain kulmatolpillla ja muovinauhalla. Oli siis todella avoin, mikä hämäsi varmaan kaikkia kisanneita koiria. Rata muistutti makuullaan olevaa L-kirjainta ja koostui seuraavista liikkeistä:

Lähtö 360 oikealle koira eteen-oikealta sivulle-istu saksalainen täyskäännös 270 oikealle istu -kierrä koira spiraali oikealle käännös oikealle pujottelu istu-maahan 360 vasemmalle koira eteen -vasemmalta sivuun 270 oikealle juosten maaliReeta ja Freija menivät rohkeasti ensimmäisinä. Kehän avoimuus ja ihmisten hälinä ja liike tuntuivat hämäävän Freijan suoritusta, mutta sitkeästi Reeta "tarpoi" radan Freijan kanssa läpi. Sitten olikin meidän vuoro. Hertta liikkui koko ajan melko hitaasti ja sain oikein toden teolla yrittää innostaa Herttaa mukaan. Yritin parhaani mukaan pitää huolen siitä, että remmi pysyi löysänä, enkä lähtenyt nykimään, kun Hertta jäi nuuskimaan lattiaa vaan odotin, että Hertta lopettaa ja muistaa mistä hommassa on kyse. Selvisimme radasta läpi hitaasti, mutta varmasti. Virhepisteitä ropisi kaikenkaikkiaan 36, joten loppupistemäärämme oli 64. Sillä pistemäärällä sijoituimme kisassa kolmanneksi ja palkinnoksi saimme Pedigreen 7kg ruokasäkin ja 4kg:n Frolic-säkin. Kisan tulokset löytyvät täältä http://www.koiraurheilukeskus.fi/?s=tulokset. Voittaja oli parivuotias Lempi-chihuahua :).Kisan jälkeen jäimme vielä hetkeksi näyttämään rallya kiinnostuneille ja vähän shoppailimme. Ostin tytsille murutikkuja, possutikkuja, puruluita ja nameja. Kisapäivästä jäi hyvä mieli ja tunne, että voisi kisata vielä joskus toistekin. Toivottavasti rally tokosta saataisiin Suomessakin virallinen laji, mutta ennen sitä pitää varmaan lähteä Ruotsiin kisaamaan ;)).Alman ja Lempin välillä oli keskenään ollessaan tapahtunut jotain positiivista, sillä kun lähdimme kisojen jälkeen vanhemmilleni kävelemään, Lempi yllytti Almaa leikkimään ja Alma lähti siihen mukaan :). Tätä on tapahtunut nyt muinakin päivinä, joten jokin on saanut Alma-mummelin sydämen lämpenemään Lempille täysin. Ihanaa :)Satu, Julius ja Eelis olivat myös viikonloppuna mummolassa käymässä. Lempi ja pojat leikkivät todella nätisti yhdessä, eikä Lempi tainnut kertaakaan "purra" poikia leikin tiimellyksessä. Kuvia ei valitettavasti ole, vaikka minulla oli kamera mukana. Kaikki kivat tilanteet ehtivät mennä aina ohi :).Tänään ma 3.11 Lempillä tuli ikää 16 vkoa ja kävimme toisessa rokotuksessa. Puntari pysähtyi tällä kertaa 4,1kg:n kohdalle, joten painoa on neljässä viikossa tullut kilo lisää :). Lempi oli todella reippaana ja antoi lääkärin katsoa silmät, korvat ja hampaat, sekä kuunnella sydämen. Lääkäri laittoi kourallisen nameja pöydälle ja sillä aikaa, kun Lempi imuroi papanoita, lääkäri antoi rokotukset. Lempi ei sitä huomannut, joten ei tajunnut inahtaakaan :).Huomenna on taas rally-tunti. Pääsee treenaamaan ja kokeilemaan vauhdin parantamista ;).