Ensimmäiset lumet nuoltiin pakkasen rapsakoilta lehdiltä. Kunnon lumille päästiin su 23.11, kun lähdettiin Reetan, Klaaran ja Freijan kanssa hakemaan Reetan talvirenkaita heidän mökiltään. Mökillä olikin lunta enemmän kuin Helsingissä ja sekös tyttöjä ilahdutti. Pihalla mentiin peräkanaa ja sinne tänne kovaa vauhtia. Kuvia meiningeistä löytyy Reetan blogista. (Meikäläisen kuvien lisäyksissä kestää nykyään niin kauan, että tyydyn linkitykseen ;)). Mökiltä lähdettiin juuri lumipyryn alkuhetkillä ja vasta Keravan paikkeilla alkoi keli olla sellainen, että teki mieli päästä nopeasti kotiin.
Lunta tuli sitten sen verran, että tytöt olivat aivan onnessaan, kun saivat sukellella ja piehtaroida hangessa :). Minäkin olin onnessani, kun kuratassujen sijaan sai putsata lumisia tassuja ja tyttöjen turkitkin tuntuivat puhtaammilta.

Maanantaina 24.11 aamulla Lempi hyppäsi ensimmäistä kertaa sänkyyni. Olin pesemässä hampaita ja ihmettelin kun yhtäkkiä oli aivan hiljaista. Kun menin katsomaan, oli Lempi Hertan kanssa sängyssä makaamassa ja leikkiä aloittamassa :). Siitä lähtien Lempi on aamuin illoin hypännyt sänkyyn, mutta ei ole jäänyt viereeni nukkumaan. Ihaninta oli lauantai-aamuna, kun Lempi ja Hertta hyppäsivät viereeni ja otettiin pieni painimatsi. Alma tyytyi seuraamaan tilannetta lattialta :).

Tiistaina oli sitten rally-päivä ja intoa puhkuen suuntasimme taas tunnille :). Tiina olikin tehnyt meille kinkkisen radan, joka meni seuraavasti

  1. lähtö
  2. 360 vasemmalle
  3. istu - maahan - kierrä koira
  4. istu - 1-2-3 eteenpäin
  5. peruutus 3 askelta (koira peruuttaa) 
  6. istu - käännös vasemmalle - istu
  7. täyskäännös vasemmalle
  8. istu - koira odottaa - käännös oikealle - istu
  9. hyppy - juoksua  
  10. hyppy - juoksua (kaksi estettä peräkkäin)
  11. istu - täyskäännös vasemmalle
  12. käännös oikealle
  13. spiraali vasemmalle
  14. seiso - kierrä koira
  15. houkutus (Kahdeksikko neljän tötsän ympäri niin, että tötsät + 2 "houkutusta" muodostaa neliön / salmiakkikuvion. Houkutus voi olla nameja, leluja tms)
  16. maali

Edelleen meillä on Hertan kanssa liian pitkä välimatka toisiimme, eikä viereen istuminenkaan aivan onnistunut. Hertta tuppaa istumaan melkein yli sen sallitun 45 asteen kulman. Tiedossa on siis tiukkaa treeniä :). Täytyy kokeilla, jos naksuttimen kanssa saisi asennon kohdilleen ja muutenkin pääsisi nameista eroon, jos sillä tavalla saisi Hertan lähemmäksi ja oman asennon suoremmaksi.

Perjantaina oli sitten Lempin ja pentukurssin vuoro. Tehtiin pentujen kanssa tokoliikkeitä, eli paikallaan istumista ja makaamista, sekä luoksetuloa. Yllätyin miten Lempi osasi istua hienosti vieressä odottaen ja onnistuimme myös kerran paikallaan makuulta luoksetulossa. Eli käskin Lempin maahan ja menin parin askeleen päähän ja kutsuin luokse. Kokeilimme myös "joogaa" eli otimme namit molempiin käsiin, istuimme lattialle namit sormien päissä (joogakädet) ja odotimme, että koira namin nuuskimisen jälkeen ottaa katsekontaktin. Muilla tämä tuntui onnistuvan hienosti, mutta Lempi vain yritti namia, eikä katsonut minuun kertaakaan. Aikansa yritettyään Lempi kyllästyi, käänsi selkänsä ja alkoi tuijottamaan vieressä istuneen Zico-cardiganin emäntää, jos sieltä irtoaisi namia, kun omalta emännältä ei irronnut. Ovela likka :D.

Lauantaina tehtiinkin sitten Taivaskallion lenkki pitkästä aikaa. Tytöt nauttivat täysin siemauksin, kun pääsivät ilman remmejä juoksemaan. Lempikin jopa siinä määrin, että lähti kolme kertaa pois näköpiiristä, mutta tuli kuitenkin takaisin, kun olin ensin huudellut jonkin aikaa. Ei voi kuin ihmetellä Lempin rohkeutta ka uteliaisuutta. Näytti tuo ottavan vainuakin ilmasta, joten täytyy olla tarkkana, ettei lähde jänisjahtiin.... Nähtiin Taiskilla myös Pia ja Venka, sekä Klaara, joka oli heillä hoidossa Reetan Tukholman Horse Show'n ajan. Tytöt ilahtuivat kovasti ja porukassa oli kiva ulkoilla.
Illansuussa oli sitten omien rientojen vuoro. Kävin pitkästä aikaa Jokereiden matsissa. En edes muista milloin edellisen kerran olin käynyt. Ehkä joskus 90-luvulla :)). Oli hauska seurata matsia livenä ja mahtavaa oli tietysti se, että Jokerit voitti Espoon Bluesin 2-0 :). Lisäksi seura oli mitä parhainta - suuret kiitokset Maarit :)!

Sunnuntai menikin sitten siivotessa. Vein tytöt aamupäivällä vanhemmilleni siivousevakkoon, jotta sain siivota "raivolla" ilman keskeytyksiä. Siivouksen jälkeen suuntasin sitten vanhemmilleni viettämään iltaa. Kotiin tullessa tytöt olivat aivan ihmeissään, kun kotona olikin siivottu ja matot vaihdettu. Alma ja Hertta nuuskivat koko asunnon läpi ja Lempi meni peesissä :)). Pitää varmaan jatkossa siivota hieman useammin, ettei tyttöjen pasmat mene joka kerta aivan sekaisin :D.

Ai niin, oma kamerani temppuilee, joten en pysty tällä hetkellä ottamaan kuvia. Täytyy käyttää kamera jossain liikkeessä tutkailtavana. Jos korjaus on kallis, niin sitten on edessä uuden kameran ostaminen.

Tähän loppuun vielä Lempin odotettu trimmin jälkeinen kuva. Otettu 14.11.
2111712.jpg

Sitten vielä lähikuva nypitystä päästä.
2111713.jpg