Kyllä aika rientää, kun on mukavaa :). Yritän tähän nyt mahdollisimman tiiviisti kertoa, mitä viime päivinä on tapahtunut.

Lauantailta unohtui kertoa, että Lempistä löytyi pienen pieni punkki. Huomasin sen vanhemmillani ollessa ja punkkipihdit olivat tietysti kotona, joten sen poisto suoritettiin vasta illalla kotona. Punkki oli oikean lavan "takana". Lempi antoi ottaa punkin suht hyvin pois. Pariin otteeseen vähän kiemurreltiin, mutta lopulta sain punkin hyvin pihteihin ja pyöräytettyä irti.

Sunnuntaiaamuna Lempi ja Hertta leikkivät oikein kunnolla. Tässä siitä pari kuvaa.1955857.jpg
Cairnipainia.

1955858.jpg
Menoa ja meininkiä.

1955859.jpg
Läpsis!

1955864.jpg
Sitten vähän taas torkuttiin.

Päikkäreiden jälkeen lähdettiin vanhempieni luo kahville. Ilta meni siellä leikkiessä ja ollessa. Mielenkiintoisin hetki oli se, kun käytin Lempin pihalla pisulla. Lempi juoksi suoraan pihalle pisulle, eikä tohinoissaan ja hämärässä huomannut aivan vieressä kerällä tuhisevaa siiliä :D. Kutsuin Lempin nopeasti luokseni ja jätimme siilin rauhassa jatkamaan hommiaan.

Maanantaina iltapäivästä teimme iltapäivälenkin vanhempieni luo. Päästin tytöt heti vapaaksi ja he juoksivat suoraan pihalle, missä äiti ja iskä olivat keräämässä omenoita. Lempi viipotti ympäri pihaa ja ihmetteli saavia, sekä haravaa, mutta ei arastellut. Nousi jopa saavia vasten ja kurkki, mitä siellä on. Omenatkin maistuivat taas :). Sisällä tytöt innostuivat hieman leikkimään. Alma hönttinä halusi taas leikkiä lelukorilla (muovinen) ja murisi Lempille, kun se yritti mennä korin lähelle. Hetken päästä Lempi sitten kuitenkin sai mennä koriin :). Lempi kiemurteli korissa mitä ihmeellisimmissä asennoissa ja hetken jo mietimme jääkö se jumiin, kun korissa oli lisäksi vielä iso juustovinkulelu. Lempi sai itsensä pyöräytettyä takaisin pystyyn. Herttakin tuli sohvan alta katsomaan meininkejä ja yritti saada Almaa leikkimään. Pientä innostusta oli Alman osalta nähtävissä, mutta mitään megaleikkiä ei syntynyt. Hertta päätyikin sitten leikkimään Lempin kanssa.
Ennen kotiinlähtöä päätin leikata tyttöjen kynnet. Lempin kynsiä en ollut vielä leikannut kertaakaan, joten mietin miten Lempi mahtaisi suhtautua leikkuuseen. Yllätyksekseni Lempi käyttäytyi erittäin hienosti, vaikka sormia yritettiin järsiä. Äiti oli onneksi apuna vieressä luun kanssa ja tarjosi sitä Lempille välillä. Napsin vain kynsien kärjet, jotta sain vähän tuntumaa operaatioon. Alman ja Hertan kynnet leikatiin entiseen tapaan, eli minä pidin tyttöjä sylissä ja äiti leikkasi kynnet :).

Tiistai olikin taas rally toko -päivä. Alma ja Lempi jäivät keskenään kotiin, kun Hertan, Freijan ja Reetan kanssa suuntasimme kurssille. Kun parkkeerasin auton parkkipaikalle Hertta alkoi ulista innoissaan ja autosta päästyään Hertta veti innoissaan harjoitussalia kohti. Taitaa rally toko (ja siellä saatavat nakit) Hertan mieleen :D. Tiina-ope teki taas pitkän radan, missä oli sekä alokas- että avoimenluokan liikkeitä. Yritin keskittyä siihen, että saisin Hertan kulkemaan mahdollisimman lähellä, sekä istumaan eteen ja viereen mahdollisimman suoraan. Lisäksi ilahduin, kun Hertta meni hienosti liikkeestä suoraan maahan :). Menimme rataa itsekseen, sekä Tiinan "natkutuksen" kera. Kokeilin mennä rataa myös ilman nakkipalkkaa ja sekin onnistui ihan kivasti. Maahan menosta tosin annoin Hertalle palkan, koska se on meille vielä uusi asia. Ilman nakkipalkkaa mennessä pitää muistaa innostaa Herttaa muulla tavalla, sillä kiinnostus voi lopahtaa hyvinkin nopeasti. Ilta menikin sitten kotona hengaillessa.

Eilen suuntasimme taas vanhemmilleni syönnin jälkeen. Lempin laitoin etupuolelle reppuun matkan ajaksi. Sieltä se taas tyytyväisenä katseli ympärilleen. Muutamaan otteeseen meinasi ponkaista pois, mutta onneksi ei onnistunut. Perille päästyämme ehdin olla tyttöjen kanssa pihalla vain pari minuuttia, kun Alma löysi kissanjätökset ja päätti pyyhkiä itseään niihin. Koppasin Lempin syliin ja komensin Alman ja Hertan sisälle. Onneksi vanhemmillani oli koirashampoota, niin sain Alman kaulan ja rinnuksen pestyä!
Ilta hengailtiin ja puuhasteltiin vanhemmillani. On ihanaa, että Lempi osaa olla "kotonaan" myös vanhempieni luona. Siellä nukutaan vaikka keskellä lattiaa, eli Lempi tuntee olonsa täysin turvalliseksi.
Kotimatkan Lempi matkusti repussa ja oli meistä ehkä onnekkain, sillä kotimatka kuljettiin sateessa. Lempi laittoi päätään välillä reppuun suojaan ja välillä kurkki ulos.
Kotiin päästyämme tytöt söivät luita ja possutikkuja. Lempi komensi haukkumalla Herttaa, joka oli sohvalla luuta syömässä. Jouduin lopulta laittamaan luun pois, koska haukku ei loppunut ja kello oli jo paljon.

Tänään varasin Lempille ajan rokotukseen. Ensi maanantaina, kun Lempi tulee 12 viikkoa, suuntaamme rokotukseen klo 17.30. Tämä päivä on mennyt kotona rentoutuessa ja vaan ollessa.
Tässä muutama kuva tältä illalta, kun tytöt söivät luita.
1956064.jpg
Mulla on tällänen luu.

1956065.jpg
Taas kerran hieno tassuote.

1956066.jpg
Syödään tälleen vierekkäin, jookos?

1956068.jpg
Hertta nautti luustaan sohvalla.

1956069.jpg
Hassu :D.

Huomenna onkin ohjelmassa Sadun, Juliuksen ja Eeliksen tapaaminen. Mielenkiintoista nähdä, miten Lempi suhtautuu poikiin, kun edellisellä kerralla (Lempin ollessa vielä Paulalla) vähän arasteltiin. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja Lempi tulee poikien kanssa hyvin juttuun. Lauantaina tytöt jäävät melkein koko päiväksi kotiin keskenään, kun menen norwichien & norfolkien ja cairnien pentukatselmukseen. Siellä olisi tarkoitus toimia cairnikehässä kehäsihteerinä. Jännää :)!