Edellisestä päivityksestä onkin ehtinyt kulua jo viikko. Tässä katsaus viime viikonlopun tapahtumiin.

Viime perjantaina Satu, Julius ja Eelis tulivat mummolaan. Suuntasin sinne Alman, Hertan ja Lempin kanssa. Pojille oli etukäteen sanottu, että pitää olla rauhallisesti ja autoilla leikitään pöydällä, ettei Lempi vahingossa syö niitä. Ilta meni todella kivasti. Julius rohkeasti istui lattialla ja antoi Lempin tulla nuuskimaan. Eelis tykkäsi rapsuttaa Lempiä ja olisi halunnut halatakin, mutta jouduin sanomaan, ettei Lempiä voi vielä halata samalla tavalla kuin Almaa ja Herttaa. Eelis tyytyikin sitten vain pitämään Lempin päätä hellästi käsiensä välissä ja "pusuttamaan". Välillä poikien hihkuminen ja pomppiminen vähän hämmensi Lempiä, mutta ei aiheuttanut mitään paniikkia. 

Perjantailta ei ole kuvia, vaikka kamera oli mukana. Kivoja tilanteita oli, mutta juuri silloin, kun kamera ei ollut kädessä. 

Lauantai-aamuna lähdin Tuusulaan cairnterrierien, norwichien ja norfolkien pentukatselmukseen. Porukalla laitoimme näyttelykehiä ja palkintoja valmiiksi. Tarkoitus oli toimia ensimmäistä kertaa kehäsihteerinä cairnikehässä, mutta lopulta minun ei tarvinnutkaan, kun Outi hoiti sen homman :). Toimin sitten vähän aikaa rokotustodistusten tarkistajana ja "näyttelyn" ajan päivystin kerhon puodin pisteessä. Katselmuksessa oli myös mahdollisuus tuoda oma koira antamaan verinäyte koirien geenitutkimukseen (http://www.koirangeenit.fi). Ilahduttavan moni näyttelyosallistuja antoi myös koiran verinäytteen ja oli myös muutamia, jotka tulivat nimenomaan geenitutkimuksen takia Tuusulaan. Alma ja Hertta antoivat osansa tutkimukseen jo kesäkuussa cairnien erikoisnäyttelyn yhteydessä. Lempin kanssa annetaan näyte joskus myöhemmin :).
Katselmuksen jälkeen kävin kodin kautta hakemassa tytöt ja sitten hurautimme autolla vanhemmilleni, missä Tiina-serkkuni oli käymässä. Ehdimme hetken jutustella ja ihmetellä Lempiä ennen kuin Tiina lähti.
Loppupäivä menikin sitten Juliuksen ja Eeliksen kanssa touhutessa ja Lempiäkin leikittäessä.

Tässä muutama kuva Lempistä lauantailta, kun oli napannut äidin jogurttipurkin.
1973323.jpg 
Ylpeä purkin omistaja.

1973324.jpg
Purkin nuolemista hullunkiilto silmissä :).

Sunnuntaina suuntasin yksin vanhemmilleni ja tytöt jäivät keskenään kotiin. Menimme heti leikkikentälle. Juliuksella ja vaarilla oli taas tiukkaa vääntöä pallokentällä. Eelis puolestaan halusi mennä liukumäkeen. Löysimme kentältä tennispallon, mitä Eelis innostui heittelemään Satu-äidin kanssa. Minä seurasin heittelyä sivusta ja otin kuvia (en omalla kamerallani). Julius tuli sitten hakemaan minut pelaamaan jalkapalloa, kun vaari oli hävinnyt heidän ottelunsa. Toimin maalivahtina ja yritin parhaani mukaan torjua Juliuksen megapotkuja. Eeliskin tuli sitten potkimaan palloa Juliuksen kanssa. Oli ilo katsoa poikien kisaamista :). Sitten mentiin vielä liukumäkiin (iso ja pieni) ja ennen poislähtöä pojat istuivat vielä hetken "hevosten" selässä. Vietiin pojat sisälle ja lähdettiin Sadun kanssa hakemaan Itäkeskuksen kiinalaisesta ravintolasta ISOT annoksen kanaa kung-po. HERKULLISTA :D! Ruoan jälkeen oli pakko ottaa pienet päiväunet, kun silmäluomia rupesi niiiiiin painamaan. Ennen Sadun ja poikien lähtöä juotiin vielä kahvit ja syötiin ihanat omenapiirakan palat vaniljakastikkeen kera. NAM!
Lähdin melko pian Sadun ja poikien jälkeen kotiin. Käytin tytöt ulkona ja loppu ilta menikin sitten television parissa. Oloni oli ollut koko päivän vähän outo ja nielu kipeä. Tuikkasin kuumemittarin kainaloon ja lämpöähän se näytti. 

Tässä sunnuntai-illalta pari kuvaa:
1973329.jpg
Hertta ja Lempi nukkuivat ensimmäistä kertaa näin lähekkäin.

1973331.jpg
Hertta söi possutikkua sohvalla ja Lempi yritti päästä jaolle.