Lisätty kuvat 19.10.

Nyt vihdoinkin sain yhteydet toimimaan ja pääsen kertomaan kuulumisia.

Viime perjantaina oli siis pentutreffit Nekku-siskon kanssa. Alma ja Hertta menivät vanhemmilleni treffien ajaksi, joten sain Lempille hyvää harjoitusta yksin ulkoilusta taas kerran. Menimme Käpylän juna-asemalle  hyvissä ajoin Tarjaa ja Nekkua odottamaan. Istuin Lempi sylissä penkillä ja rapsuttelin sitä hissuksiin. Ohi menevät junat eivät Lempiä pahemmin hetkauttaneet, eikä kiskojen kirskuntakaan. Ohi käveleviä ihmisiäkin vain katseltiin nätisti.
Kun Tarja ja Nekku tulivat junasta, annoimme tyttöjen nuuskia sylistä käsin ensin. Lempi osoitti lievää epäileväisyyttä ja murisi Nekulle hieman (hihhih :)). Suuntasimme asemalta Taiskille, mihin myös
Paula tuli Omppu-siskon, Maissin ja Fridan kanssa. Päästimme tytöt vapaaksi ja sitten alkoi hirrrrrrrveä meno, meininki ja pörinä :). Tytöt painelivat kävelytien reunaheinikoissa äristen ja pöristen. Hiekkaa kaivettiin porukalla, haukuttiin ohikulkevia koiria ja ihmeteltiin ihmisiä. Oli ilo katsoa sisarusten leikkiä ja kuinka samanoloisia tytöt loppujen lopuksi olivat.
Olimme Taiskilla tunnin verran ja sitten olla sen verran pimeää, että oli parasta lähteä pois. Kävelin erittäin väsynyt Lempi sylissäni vanhemmilleni iltaa viettämään ja saunomaan.

1997153.jpg
Omppu, Lempi ja Nekku painin lumoissa.

1997161.jpg
Lempin ja Nekun paini.

1997166.jpg
Omppu, Nekku ja Lempi kaivuuhommissa.

1997201.jpg1997169.jpg1997211.jpg
Tyttöjen seisomakuvat.

1997182.jpg
Nekku ja Omppu esittelevät kauniita hammasrivistöjään :).

1997186.jpg
Lempi: "Joko sä Omppu meet? Mä olisin paininut vielä."

1997194.jpg
Alien-cairni!! (Vas. Omppu, Nekun takapuoli ja Lempi)

1997213.jpg
Nekun kita! Lempilläkin näyttäisi olevan hampaat näkyvissä :).

Lauantaina heräsimme vähän ennen yhdeksää. Aamulenkille lähteminen hieman venähti, kun huomasin ikkunasta, että viereisen puiston koivun "konkelossa" oli palokärki nakuttamassa. Piti äkkiä ottaa kamera esiin. En uskaltanut ensin avata ikkunaa, kun ajattelin, että palokärki säikähtää. Kun ohi meni auto ja muutama ihminen, avasin ikkunan. Ehdin ottaa muutaman kuvan ennen kuin palokärki lensi pois. 

1997219.jpg
Kokonaiskuvaa palokärjen työmaasta.

1997227.jpg
Lähikuvaa. Huomaa hieno punainen "töyhtö".

1997230.jpg
Sivukuvaa. Upea nokka ja silmä!

Sitten olikin aika lähteä ulos.
Sää oli tihkuinen, joten ajattelin kiertää tyttöjen kanssa vain pari korttelia. Emme olleet päässet pitkälle, kun Anni ja Niitu ilmestyivät taaksemme. Anni sitten houkutteli meidät Taiskille mukaan :). Tytöt olivat onnessaan, kun pääsivät juoksemaan oikein kunnolla. Lempi pysyi hienosti porukan mukana ja muisti tulla aina luokse, kun kutsuin. Mentiin aika reipasta tahtia eteenpäin ja Lempi jaksoi todella hyvin koko reissun. Lyhyt aamulenkki "venyi" 1,5 tunnin pituiseksi :). Kiitos seurasta Anni ja Niitu!
Lenkin jälkeen annoin tytöille (ja itselleni :)) aamupalan. Sen jälkeen tytöillä tuli uni ja minä istahdin television ääreen. Vähän ajan päästä minullakin alkoi silmiä painaa, joten oli pakko ottaa pienet päikkärit. Kun heräsin, nappasin Alman syliin ja aloin trimmaushommiin. Sain Alman turkin omasta mielestäni suht hyvään kuosiin Hämeenlinnan su 19.10 ryhmänäyttelyä varten. Trimmauksen jälkeen lähdimme vanhempieni luokse, missä menikin sitten loppu ilta.

Sunnuntaiaamuna oli taas palokärki nakuttamassa samaista koivua kuin lauantaina. Otin taas kameran esiin ja avasin samantien ikkunan. Sain taas muutaman hyvän kuvan.

1997238.jpg
Sunnuntainen työmaa oli lauantaisen yläpuolella.

1997241.jpg
Huomaa kynsien ote, sekä pyrstön tuki.
 
Aamupäivällä siistin Hertan tassukarvat ja sitten suuntasimme Koiraurheilukeskus Lily'siin Reetan kanssa pitämään rally toko -tuntia Helsingin kennelpiirin nuorisojaostolaisille. Nuorilla oli mahdollisuus tutustua sekä rally tokoon että tokoon klo 12-14. Paikalle oli tullut noin kymmenkunta nuorta koirineen. Kerroimme ensin hieman rally tokosta ja sitten näytin Hertan kanssa radan. Sen jälkeen osa porukasta meni tunniksi tutustumaan tokoon ja osa jäi kokeilemaan rallya ja sitten vaihdettiin paikkoja. Hienosti meni kaikilla ja tiedä vaikka saatiin muutama houkuteltua rally-kisoihin mukaan ;).
Rallyilyn jälkeen levättiin hetken aikaa ja sitten lähdettiin iltapäiväkahville ja muuten vaan illaksi hengailemaan vanhemmilleni.

Tiistaina oli sitten taas rally toko -tunnin vuoro. Tiina teki meille alokasradan, mikä mentiin kilpailumaisesti, mutta ilman pisteitä. Hertta meni radan ensimmäisellä kerralla todella hienosti ja vähillä nameilla. Olin todella tyytyväinen Hertan suoritukseen. Muutaman kerran mentiin rata läpi. Tiina lisäsi sitten rataan muutaman avoimen ja voittajaluokan liikkeen. Jostain syystä Hertan kiinnostus lopahti yhdessä vaiheessa melko totaalisesti. Ilman nakkipalkkaa ei oikein innostuttu tekemään mitään, eikä innostaminenkaan auttanut. Loppuvaiheessa yritin sitten vain saada Herttaa menemään liikkeestä maahan, sekä istu - seiso - maahan. Kokeilimme myös voittajaluokan liikkeistä 3 askelta taaksepäin, mikä kuulostaa helpolta, mutta siinä pitää saada koira peruuttamaan samalla, kun itse ottaa askeleet taaksepäin. Onnistuin kerran(!) saamaan Hertan menemään pari askelta taaksepäin namin avulla, mutta siihen se jäi sillä kertaa :).
Tässä vielä alokasradan liikkeet.
Liikkeet oli 2-5 metrin välein (Reeta, otin kopion blogistasi - kiitos :)).

  • Lähtö
  • 270 asteen käännös vasemmalle
  • 270 asteen käännös oikealle
  • 1-2-3 askelta eteen koira perusasennossa askelten välissä
  • saksalainen täyskäännös
  • täyskäännös vasemmalle
  • käännös vasemmalle
  • 1-2-3 askelta taaksepäin koira istuu edessä
  • liikkeestä maahan
  • pujottelu edestakas
  • käännös oikealle
  • käännös vasemmalle
  • istu-maahan
  • istu-juoksuun
  • Maali

Rallyn jälkeen oltiin aivan poikki, joten ilta meni täysin rentoutuessa :).

Keskiviikkona meillä tuli neljä viikkoa täyteen siitä, kun Lempi tuli taloon. On ollut ihana seurata Lempin kehittymistä ja kasvamista. Remmiulkoilut menevät periaatteessa hienosti lukuunottamatta jatkuvaa nelivetoa, mikä on päällä ja mitä yritän saada vähenemään pysähtymällä aina remmin kiristyessä. Aika hyvin Lempi on senkin tajunnut, mutta pysähtymisen ja remmin löystymisen jälkeen mennään vain pari askelta nätisti ja sitten vauhti on taas kovaa :). Päiväkakat tulevat hienosti joka päivä ulos ja tänään torstaina Lempi yllätti minut raapimalla ulko-ovea ja osoitti sillä tavalla, että hänellä on kakkahätä. Koska ulko-ovi ei auennut, Lempi teki kakat paperille. Meidän uloslähteminen venähti, kun jouduin pukemaan sadevaatteet päälle. Ilahduin suuresti, sillä tämä viittaa siihen, että Lempi alkaa tajuta tarpeiden tekemisen ulos.

Huomenna perjantaina on tarkoitus nähdä taas Nekku-sisko Taiskilla. Tällä kertaa otan Alman ja Hertan myös mukaan. On mielenkiintoista nähdä, miten he suhtautuvat Nekkuun ja päinvastoin.

Tilulei ja näkyillään taas :).